Terugmelding Bekostigingsgrondslagen Individueel (TBG-I)

mei 2019

Vanaf 6 mei kunt u een Terugmelding bekostigingsgrondslagen individueel (TBG-I) aanvragen op Mijn DUO. Het overzicht TBG-I is een weergave van de bekostigingsgrondslagen op individueel niveau. DUO bepaalt de grondslagen met de door u aangeleverde gegevens in BRON. Met het overzicht TBG-I kunt u controleren of deze bekostigingsgrondslagen overeenkomen met de gegevens in uw administratie.

Wat staat in het TBG-I?

In het overzicht TBG-I vindt u de individuele bekostigingsgrondslagen van de leerlingen op uw school, voor de reguliere bekostiging en indien van toepassing voor de nieuwkomerbekostiging.
Onder bekostigingsgrondslagen worden verstaan de bekostigingsstatus, eventuele signalen en enkele aanvullende gegevens die relevant zijn voor de uiteindelijke bekostiging.

Voorlopige of definitieve bekostigingsstatus

De TBG-I kent een voorlopige of een definitieve bekostigingsstatus. Op relevante bekostigingsmomenten zet DUO een TBG-I voor u klaar. De TBG-I met de definitieve bekostigingsstatus publiceert DUO eenmaal per jaar. Op basis van deze gegevens wordt de bekostiging definitief vastgesteld.
Daarnaast kunt u de TBG-I op elk gewenst moment aanvragen via Mijn DUO. Met dit overzicht kunt u de gegevens in uw administratie controleren en correcties aanbrengen in BRON.

Wat moet u doen?

Log in op Mijn DUO en gebruik het formulier ‘Terugmelding bekostigingsgrondslagen individueel per instelling.’ De aangevraagde TBG-I kunt u de volgende werkdag downloaden in Mijn DUO onder BRON.

Contact:

rio@duo.nl